Hotels onderweg Duitsland, nabij de Autobahn

Hoe snel een hotel vinden, er zijn 2 manieren:

- Kies een lokatie voor uw tussenstop uit op de kaart van Duitsland
- Of u zoekt in het linker zoekscherm direct een hotel op plaatsnaam.

Zoek hotels
Bestemming
Incheckdatum
Uitcheckdatum
ik heb nog geen specifieke datum
Hotels onderweg Duitsland, nabij de Autobahn
De tussenstops in Duitsland voor een overnachting in een hotel onderweg nabij de Autobahn worden vooral gedaan op doorreis naar bestemmingen buiten Duitsland. Zoals onderweg naar de wintersport in Oostenrijk of Zwitserland, maar ook tijdens de zomervakantie, bijvoorbeeld onderweg naar Italiƫ en uiteraard ook onderweg naar bestemmingen in oost-Europa zoals o.a. Tsjechiƫ en Hongarije.

Hoe snel een hotel vinden, er zijn 2 manieren:

- Kies een lokatie voor uw tussenstop uit op de kaart van Duitsland
- Of u zoekt in het linker zoekscherm direct een hotel op plaatsnaam.

OVERNACHTING ONDERWEG IN DUITSLAND

De Duitse infrastructuur behoort met 12.700 kilometer Autobahn tot de beste van Europa. De totale lengte van het wegennet en de goede verbindingen maken snel en ongecompliceerd reizen door het hele land mogelijk. Over het algemeen is een autorit door Duitsland dan ook goed en comfortabel te doen, al kunnen ook hier door calamiteiten of drukte uiteraard flinke files ontstaan.

De snelwegen in Duitsland zijn voor personenwagens nog steeds tolvrij maar er zijn wel plannen om vanaf 1 januari 2015 tol te gaan heffen voor voertuigen met een buitenlands kenteken. Vrachtwagens moeten wel betalen voor het gebruik van de Duitse snelwegen.

Op doorreis door Duitsland is het niet van belang, maar als u een stad wilt bezoeken is het goed om te weten dat sommige stadscentra alleen met een milieusticker (Umweltplakette) toegankelijk zijn, de zones waar dat van toepassing is worden met borden aangegeven. Alle auto's, campers, bussen, vrachtwagens, op alle brandstofsoorten (zelfs elektrische), moeten binnen de milieuzones een sticker hebben. Dit geldt ook voor auto's met een buitenlands kenteken.

Het is per verplicht om een veiligheidsvest bij u te hebben in de auto. Dat is alleem van toepassing op auto's met Duitse kentekens, maar om discussie te voorkomen is het verstandig om deze toch in de auto te hebben. Ook moet iedereen die bij pech of een ongeval het voertuig verlaat een veiligheidsvest dragen. Veiligheidsvesten moeten daarom binnen handbereik worden bewaard (dus niet in de kofferbak).