Hotels onderweg Frankrijk, nabij de Péage

Hoe snel een hotel vinden, er zijn 2 manieren:

- Kies een lokatie voor uw tussenstop uit op de kaart van Frankrijk
- Of u zoekt in het linker zoekscherm direct een hotel op plaatsnaam.

Zoek hotels
Bestemming
Incheckdatum
Uitcheckdatum
ik heb nog geen specifieke datum
Hotels onderweg Frankrijk, nabij de Péage
Laat uw reis onderdeel uitmaken van de vakantie en kom zodoende uitgerust op de vakantiebestemming aan door een overnachting in Frankrijk te boeken. Deel de reis door de helft zodat u beide dagen maximaal zo'n 8 uur of korter in de auto hoeft te zitten. U kunt er een bijzondere overnachting van maken, bijvoorbeeld in een kasteel of een bed&breakfast. Of u kiest voor een tradioneel hotel of één van de vele hotelketens bij de afritten van de snelwegen.

Hoe snel een hotel vinden, er zijn 2 manieren:

- Kies een lokatie voor uw tussenstop uit op de kaart van Frankrijk
- Of u zoekt in het linker zoekscherm direct een hotel op plaatsnaam.

ALTERNATIEVE ROUTE DOOR FRANKRIJK

Kies dit jaar eens niet voor de traditionele route naar het zuiden, maar onderzoek eens of er ook een leuk alternatief mogelijk is. Vaak maakt het de reis niet eens zoveel langer, soms zelfs korter, mooier, goedkoper (minder tol!) en rustiger.

Velen kiezen van oudsher nog steeds automatisch de Route du Soleil via Dijon, Lyon. Naar Nice is dat inderdaad het snelste maar voor een groot deel van de Franse zuidkust en Spanje is het tegenwoordig sneller en goedkoper om door midden Frankrijk te rijden via de A77 en/of A71/A75:

Een mogelijkheid is om na Parijs eerst een stukje de A6 op te rijden richting Lyon en daarna recht naar zuiden de A77 op te gaan richting Nevers, Moulins. U kunt in die regio een leuke overnachting boeken en vervolgens gaat u de volgende dag een stukje binnendoor via bijvoorbeeld de N9 of een andere route, de A71 op richting Clermont-Ferrand en verder.

U kunt na Parijs ook direct de A71 op door eerst over de A10 richting Orleans te rijden en vanaf daar de A71 te kiezen. Na Clermont-Ferrand gaat deze weg over in de A75 en komt u via Millau uiteindelijk terecht bij Montpellier en Béziers. Bij Millau uiteraard wel even stoppen om die geweldige brug te bewonderen met pilaren die hoger zijn dan de Eiffeltoren, zie foto rechts).