Hotels onderweg Zwitserland, nabij de Autobahn

Hoe snel een hotel vinden, er zijn 2 manieren:

- Kies een lokatie voor uw tussenstop uit op de kaart van Zwitserland
- Of u zoekt in het linker zoekscherm direct een hotel op plaatsnaam.

Zoek hotels
Bestemming
Incheckdatum
Uitcheckdatum
ik heb nog geen specifieke datum
Hotels onderweg Zwitserland, nabij de Autobahn
De meeste wintersporters stoppen voor hun overnachting onderweg al in Duitsland, maar vakantiegangers met het zuiden van Zwitserland of met name Italiƫ als eindbestemming, stoppen vaak wel in Zwitserland om te overnachten in een hotel onderweg. Behalve de verschillende mogelijkheden om tot het boeken van een hotel over te gaan, geven wij u hier ook belangrijke informatie over Zwitserland zelf.

Hoe snel een hotel vinden, er zijn 2 manieren:

- Kies een lokatie voor uw tussenstop uit op de kaart van Zwitserland
- Of u zoekt in het linker zoekscherm direct een hotel op plaatsnaam.

Handig hoor die TomTom of andere GPS in de auto, maar het komt toch ook wel eens voor dat het systeem uitvalt of dat het toch niet helemaal duidelijk is of letterlijk de verkeerde kant op gaat en dan is het handig om ook een papieren wegenkaart bij u te hebben.
Wegenkaarten online kopen
In Zuid-Tirol zijn winterbanden verplicht tussen 15 november en 15 april. Dat geldt voor alle wegen. Het maakt niet uit of er wel of geen sneeuw of ijs ligt. Tweewielers mogen bij winters weer de weg niet op, wel bij normaal weer uiteraard.
Lees meer.
Let op als u via Zwitserland naar Italië gaat: een Autobahn-vignet is voor alle Zwitserse autosnelwegen verplicht, ook voor aanhangers en caravans. Het vignet is o.a. verkrijgbaar bij alle snelweggrensovergangen en in de winkel of de site van de ANWB.
OVERNACHTING ONDERWEG IN ZWITSERLAND

Op vakantie naar of op doorreis in Zwitserland is het goed om u zich weer te realiseren dat Zwitserland geen deel uit maakt van de Europese Unie. De grensovergangen zijn dan ook nog steeds operationeel en er worden ook echt controles uitgevoerd, vaak zelfs inclusief het doorzoeken van de auto waarbij de passagiers eerst allemaal moeten uitstappen.

Een geldig paspoort of een geldige toeristenkaart is noodzakelijk. Meereizende eigen kinderen tot 14 jaar mogen hierin worden opgenomen. Een visum is voor Nederlanders, Belgen en Luxemburgers niet vereist bij een verblijf korter dan 3 maanden. En omdat Zwitserland geen lid van de EU is, blijft de Zwitserse munteenheid de Zwitserse frank, aangeduid als CHF. Wel worden de prijzen op veel plaatsen zowel in CHF als in EU aangegeven.

Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden op uw reis door Zwitserland is het gebruik en bezit van ieder GPS-apparaat waarin wordt gewaarschuwd voor Zwitserse meetpunten van mobiele of vaste snelheidsmeetapparatuur, roodlicht- camera's e.d. want dat is verboden! Dus niet alleen het navigatie- systeem is verboden ook andere elektrische apparaten met deze functie zoals bijvoorbeeld; laptop, PDA of een mobiele telefoon.